Publicerad 9 februari 2015

PRIMÄR inviger skola i Sydafrika

PRIMÄR fastighetsförvaltning och organisationen Star For Life har ett samarbete. Star For Life bedriver arbete bland 100 000 elever i Sydafrika, Namibia och Sverige. Organisationen har skapat ett program som coachar ungdomar till att nå sina mål. Det kan, som i Sydafrika, vara att hålla sig frisk eller, som i Sverige, att nå sina mål i skolan. Star For Life är en förmånsorganisation i PostkodLotteriet och ett av Volvos största csr-projekt i världen (läs mer på hemsidan www.starforlife.se).

PRIMÄRs engagemang går ut på att man stöder verksamheten i en skola i KwaZulu Natal vid namn Mavuso. PRIMÄRs styrelseordförande Bengt Jildmalm kommer personligen att vara på plats vid invigningen av arbetet i februari 2015.  

Star For Lifes Generalsekreterare Sam Olofsson säger: ”Vi tycker det är fantastiskt roligt att företaget visar ett engagemang som detta. Idag smittas årligen bara hälften så många människor av hiv i Sydafrika jämfört med för 10 år sedan. Det beror till stor del på förebyggande arbete som görs bland unga människor. PRIMÄRs fastighetsförvaltnings bidrag bidrar till denna viktiga utveckling och vi vill tacka för detta. Vi kan i stora undersökningar visa fantastiska förändringar på våra skolor.”

 

Star for life